2023-05-22 Sten Rönnbom-Win11 uppföljning

Den här måndagen var det Stens tur igen att följa upp sin tidigare presentation av Win11.

Han inledde med att beskriva sin egenbyggda dator och vilka krav man ska ställa på en sådan lämplig för Win11.
Vill man ha en bra funktion gäller det att välja komponenter med omsorg. Det börjar med processorn som ska vara snabb och ha rejält med RAM-minne. Till den hör bl.a. en hårddisk av SSD-typ, grafikkort, nätverkskort, ljudenhet samt ett chassi med tillräcklig kylning. Detta kan vara ett problem då alla ingående komponenter kräver ström och därmed utvecklar värme och därför behövs fläktar som är tysta.

Så här specar ChatGpt en dator lämplig för Win11.

Efter det gick Sten inpå skillnaden mellan Win10 och Win11.

Skrivbordet har återtagit utseendet från Win7 dvs. ikoner samlade till vänster och ett aktivitetsfält nederst, Widgets ersätter tidigare ikoner för genvägar samt att två flikar kan visas samtidigt på skärmen.

Följ länken nedan för en mer ingående beskrivning av W11.

Windows 11

Kjell